29. 03. 2014.

Transakcije novca i većih dobitaka

U ovom članku ću vam otrkiri par dobrih savjeta, šta treba raditi ako dobijete neki veći dobitak na internet kladionici ili se jednostavno kladite sa većim iznosima novca.
Kao što neki koriste metodu arbitražnog klađenja popularno svanu "shure bets", većim iznosima smatram sve već iznat 5000€ pa čak i manje, ja bi vam preporučio da ove savjete primjenjujete i ako se radi o iznosima većim već od 2000€. Za manje iznose od ovoga nema potrebe poduzimati sljedeće korake.

Prva bitna stvar je otvoriti račun za nerezidente sa internet bankarstvom u nekoj od susjednih država bilo bi dobro da se radi o Sloveniji, Italiji ili Mađaraskoj, ovisi na kojem djelu hrvatske se nalazite kako bi vam bilo bliže doći u slučaju da trebate do banke.
Otvaranje računa je jednostavno, pošto je Hrvatska član Europske Unije dovoljno je doći sa osobnom iskaznicom i OIB-om u banku. U banci zatražite otvaranje računa za nerezidente ako ne dobijete odmah internet bankarstvo zatražite ga također i karticu tekućeg računa će te dobiti, sa tom karticom možete nesmetano kupovati u Hrvatskoj na svim prodajnim mjestima a možete dizati novac i na bankomatu ovisi o banci radi se o iznosu od 200-300€ dnevno. Druga opcija je da odete osobno u banku po novac.
Zašto je bitno imati račun za nerezidente? Pa zato jer jednostavno vaši dobici neće biti na meti poreznika, a ako vam veći iznos sjedne na lokalnu banku iz inozemstva to bi moglo pokrenuti znatiželju domaćih utjerivača harača. Naravno da se vašem novcu može ući u trag ako se budete bavili nekim kriminalom, ali vi nećete na ovaj način javno prizvati poreznika da vas opelješi.
Također ako vam je račun blokiran u Hrvatskoj na ovaj način zaobilazite i to :).

Drugo po redu je bitno znati, iako su za male iznose savršeni ali za velike iznose ne koristite servise poput moneybookers Skrill-a i Nettelera jer bi vam sredstva mogla ostati zamrznuta na njihovom računu duže vremena pošto su jako strogi zakoni u velikoj Britaniji što se tiče transakcija u svrhu pranja novca.

Dakle isplata bankovnom transakcijom je najbolja i najsigurnija opcija ukoliko vaš bankovni račun nije u matičnoj državi.
Nema komentara:

Objavi komentar